Ugens plante: Erantis

Erantis er den dejligste forårsbebuder. De små gule blomster pibler op af den vinterkolde jord og står som små lysende sole og minder os om, at snart kommer foråret.

Det er ikke kun os mennesker, der sætter pris på erantis. For insekterne er erantis et af årets første måltider. Insekterne bliver vækket af solen, og når de flyver ud af vinterhiet, er det utrolig vigtigt, at der er nektar og pollen at finde. Det kan du sikre, ved at sørge for, at der er blomster i din have allerede fra februar. Her er erantis en af de nemmeste blomster, som samtidig har stor betydning for insekterne.

Hvordan får du erantis i haven?

Hvis du gerne vil have erantis i haven, er det klart nemmest at købe knolde, eller få nogle af naboer, venner eller familie. Hvis man ser en have i nabolaget med mange erantis, kan man prøve at banke på og spørge, om man må grave en klump op. Man kan godt flytte dem, imens de er i blomst. De kan bedst lide at stå i halvskygge.

Man kan også så dem fra frø. Men så skal man være tålmodig, for det kan godt tage 4-5 år før de blomstrer. De skal først danne knolde, så det går ikke så hurtigt som med etårige sommerblomster. Til gengæld er erantis trofaste, og kommer igen år efter år, når de først er etablerede. De breder sig stille og roligt ved at danne sideknolde. Man kan derfor dele dem, hvis man gerne vil have erantis flere steder i haven.

Når de først er i haven kræver de ingen pasning. Til gengæld kan man glæde sig over dem hvert år.

Iben

F6B6F232-1A09-4EEE-A0D1-73FCD91D0D32

Written by

43   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Haveguld

Vildt pænt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.