Ugens plante: Blommetræ

Vores store gamle blommetræ blomstrer. Det dufter helt vidunderligt i hele haven. Ville ønske jeg kunne sende duften ud til jer.

Der er et mylder af liv og insekter der summer rundt og bestøver. Jeg bliver hvert år overrasket over, at det blomstrer så kort tid (en lille uge), men at vi alligevel har blommer i overflod til august.

Gamle træer er vigtige for biodiversiteten. Noget af den store tilbagegang blandt insekter skyldes, at vi rydder for meget op i naturen. Dødt ved (træ) giver bolig og ly til rigtig mange arter. Småfuglene sidder også tit i det store træ.

Mit blommetræ er rigtig gammelt. Jeg har set det på billeder fra huset fra starten af 1940’erne, hvor det var et ungt spændstigt træ. Jeg takker alle tidligere ejere af huset for ikke at have fældet det store træ🙏🏻 Nu er det ved at være lidt træt. Når det en dag ikke kan mere, vil jeg skære de grene af, som kan være til fare, hvis de falder ned. Resten får lov at stå og agere kæmpe insektbo. Indtil da vil jeg nyde duften og synet.

Rigtig god lørdag.

Iben

Written by

43   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Haveguld

Vildt pænt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.