Vintergækker – Hurra!

Vintergækker - O hvilken fryd. Så sker det igen. Foråret er her. Kan I mærke det? Det kribler i kroppen. Solens stråler varmer, og dagene bliver længere. Når jeg tænker over det, så synes jeg faktisk denne vinter er gået hurtigt. Mine storkenæb blomstrede helt til november (!). Så kom julen og så kom lock down, hvor der var lige lidt rigeligt gang i den med 2 x hjemmeskole + baby. Og så kom alt den vidunderlige frost og sne, og vupti, nu er det blevet forår. Næsten i hvert fald. Det er da på vej nu.

Her i nybyggerhaven er der ingen gamle kroge i haven fuld af erantis og vintergækker og den slags. Det er der faktisk slet ikke noget af. Så i efteråret lagde jeg både lidt vintergækkeløg og en masse krokus. Nu er der kommet 5 vintergækker. Det er ikke så mange bevares, men de er her, og de er simpelthen så fine. Har fundet ud af, at de hedder snowdrops på engelsk, SÅ fint et navn. Nogle af dem er dog lidt forrevne i blomsten. Kan ikke helt finde ud af, om det er blæsten, eller om noget har spist af dem.

Idag gik jeg rundt og ledte lidt i græsplænen efter de krokus-løg jeg lagde i efteråret. Og minsandten om de ikke begynder at dukke op. Jeg er så spændt på dem. Jeg har købt lidt forskellige slags, så glæder mig til at se de små pus dukke op. De er blevet lagt lidt forskellige steder, så vi ikke kan undgå at se dem hver dag. Langs vores havegang som går op til hoveddøren, har vi et smalt stykke med græs, hvor der står 3 japanske kirsebærtræer (de er af den slags der hedder Accolade, men dem skriver jeg et indlæg om en anden gang). Jeg har lagt ca. 30 løg mellem træerne. Vi vil jo så kunne se dem, hver eneste gang vi går ind og ud af huset. Derudover har jeg lagt nogle foran buske og træer i haven, som man kan se indefra stuen. På den måde kan vi se dem, også på de dage hvor vi ikke lige er i haven. Jeg har ladet mig fortælle, at de skal have sol, før blomsterne folder sig ud, så de har fået en solrig plads allesammen. Og så håber jeg, at bierne kan finde dem, hvis de altså er så tidligt på færde, og at de er klar til et lille måltid. Der er i hvert fald snart serveret her på matriklen.

Tip til plantning af løgplanter: Jeg lagde lidt muld blandet med sand i bunden af plantehullet, så drænet blev optimeret. Håber det virker, og at løgene ikke “får våde fødder”. Har tidligere haft lidt bøvl med mine tulipaner i vores lerede jord. Løgene er simpelthen rådnet efter første sæson, og det er jo lidt ærgerligt, når tulipanerne ikke kommer igen.

Written by

35   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Haveguld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.