Kejserbusken

Ugens plante: Kejserbusk

Kejserbusken er en fryd i haven om vinteren. Det er nemlig her den blomstrer med de fineste små, duftende lyserøde blomster. 

Lige da vi anlagde have, købte vi 3 kejserbuske, som skulle stå bag vores regnbed. De skulle tjene som bagtæppe for regnbedet, og dække for naboens skur, trailer og firmabil. Men placeringen var slet ikke rigtig. Om vinteren er vi ikke er ligeså meget i haven som på andre tider af året, så derfor så vi så dem ikke rigtig, og det var jo ærgerligt, når nu busken er så fin med sine lyserøde blomster i netop vintermånederne. Derudover tror jeg, de fik lidt for meget blæst.

Så nu er de blevet flyttet. Vi har sat dem langs vores havegang op til hoveddøren, så nu ser vi dem hver gang vi går ind og ud af huset, og det er meget nemmere at nyde dem. Det sker ligesom af sig selv, for ud af døren kommer vi dog alligevel hver dag:-)

Man kan også sætte kejserbusken tæt på sit stuevindue, eller et andet sted man kan se indefra, så man får glæde af den i vintermånederne. De har en opret vækst, så de bliver ikke vildt bredde (håber jeg), og passer derfor godt på et sted hvor man ikke har så meget plads i bredden.

Kejserbusken kan starte sin blomstring allerede i november, og fortsætte indtil marts, afhængigt af frost, vind og vejr. Grenene er gråbrune, og om sommeren har busken et mørkegrønt løv. Vores buske er endnu kun knap 150 cm. høje, og skulle gerne ende med at blive 2-3 m. De har endnu ikke blomstret sådan for alvor, for de har ikke rigtig haft de rette betingelser, og nu er de også lige blevet flyttet. Men nu skal de have lov til at komme rigtig igang, så de bliver ikke rørt fra nu af, og de vil få en fyrstelig pleje med kompost i passende mængder.

Kejserbusken er ikke en decideret insektvenlig plante, og stammer heller ikke fra vores egne, men i om med, at den blomstre om vinteren, kan den måske godt gøre lidt gavn, hvis en bi skulle være lidt sent ude, eller lidt tidligt på den. Selvom du gerne vil have en insektvenlig have, behøver ALT i haven ikke være decideret insektvenligt. Der kan også sagtens være plads til andre planter, det er ikke et enten eller:-)

Når man går rundt og ser på andre folks haver, så er der faktisk mange kejserbuske rundt omkring. De er nemmest at få øje på om vinteren, når de blomstrer, og lyser op i de ellers lidt nøgne haver.

Kejserbusken
Kejserbusken
Kejserbusken

Lea

Written by

35   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Ugens plante: Viol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.