Haveaffald = Haveguld

En måde at gøre sin have vildere er at have dødt ved liggende. Det vil sige grene, som langsomt ligger og forgår. Det giver husly til masser af insekter, hvoraf nogle er mad for fugle. Døde grene giver liv i haven.

Man kan lave en kvasbunke eller et kvashegn, men det kan godt være svært at finde plads til i en parcelhushave. Og nogle synes, at det ser for rodet ud med en kvasbunke. Selv har jeg tre ret store kvasbunker, og der er ikke plads til mere. Samtidig har jeg lige beskåret min store sommerfuglebusk, og det betød, at jeg havde en kæmpe bunke grene liggende midt på græsplænen. Hvad gør man så? En kompostkværn er svaret.

Kompostkværn

En kompostkværn kværner på ingen tid en kæmpe bunke haveaffald, og man får en masse dejlig flis, man kan bruge rundt omkring i haven.

Man kan sprede det ud under hækken, lægge det i et hjørne af haven, bruge det som fyld i jorden, hvis man er ved at lave et nyt bed eller smide det på kompostbunken.

Jeg skal bruge mit i køkkenhaven rundt om planterne. Dels har jeg hørt, at dræbesnegle ikke kan lide flis. Dels holder det på fugten i jorden og giver næring til planterne. Haveaffald er haveguld, som Lea også har skrevet om her.

AA7C57E5-81F9-4CEA-B7E6-F5E062E86CF9
3E049491-CDBA-4697-B04C-423AD643273E

Man kan leje kompostkværn i byggemarkeder, og det er ikke særlig dyrt. Samtidig sparer du turen til genbrugspladsen eller at stå og klippe grenene til, så de kan komme i brune sække, hvis der er mulighed for at få afhentet haveaffald i din kommune.

Husk en forlængerledning, der passer. Det havde jeg glemt første gang, jeg lejede en kompostkværn.

De grene, som er for store til at komme i kværnen, saver jeg i mindre stykker og lægger i en lille bunke bag en busk.

3056355B-2E1E-4579-905E-C10D94B375CE

Iben

Written by

23   Posts

Follow Me :

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *