Ugens plante: Mirabelle

Vi har et mirabelletræ i haven, som jeg egentlig havde tænkt mig at fælde. Da vi købte hus og dermed fik have i 2015, vidste jeg ikke meget om vild have. Jeg gik op i økologi, men tænkte ikke så meget over, hvilke planter smådyr og insekter sætter pris på. Jeg plantede derfor et æbletræ tæt på mirabelletræet, og ville så fælde mirabellen, når æbletræet var blevet stort nok til at give lidt skygge og afskærmning.

Men jeg er med tiden kommet til at holde utrolig meget af mirabelletræet. Især lige nu, hvor det blomstrer så smukt. I skumringen står det nærmest og lyser med sine klare hvide blomster, og jeg nyder virkelig de her uger, hvor det blomstrer.

Så det er æbletræet, der kommer til at blive flyttet.

 

Mirabelle er godt for insekter og fugle

Mirabelle er et godt lille træ, hvis man gerne vil plante til insekter og fugle. Det sikrer både pollen og nektar til insekterne, og det egner sig godt til krat, fordi småfuglene kan søge ly og skjulesteder på de tornede grene. Det er også godt til læhegn.

Derudover er mirabelle utrolig nøjsom og hårdfør, og har det først fået fat, er de svære at komme af med igen. Hvis man synes, de bliver for høje, kan man kappe kronen af, og så vil de skyde igen.

Mange fugle spiser mirabellefrugterne hele, og spreder dermed mirabelletræer. Hvis man når at plukke nogle af frugterne inden fuglene har spist dem allesammen, kan man bruge frugterne til syltetøj eller spise dem rå.

6C67CE90-573F-433C-8756-018D7542B052

Iben

Written by

43   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Haveguld

Vildt pænt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.