Ugens plante: Sankthansurt

Sankthansurt er ugens plante, fordi jeg dagligt glædes over dette syn.

Og her har vi at gøre med en gammel medicinplante, som ikke skulle hjælpe mod maveproblemer. Næ, nej den hjælper kærligheden på vej.
I gamle dage blev den kaldt kysseurt, lykkeblomst og kærlighedskål. Man tog varsler af plantens vækst. Ved så ikke lige, hvorfor de navne ikke hang ved…

Det med kærligheden gælder stadig insekterne. De er glade for Sankthansurts sene blomster som sikrer næring her i efteråret, hvor meget andet har takket af for i år.

Sankthansurt er den nemmeste plante der findes, tror jeg. Den klarer sig selv fuldstændig. Kan lide fuld sol og klarer tørke og udpint jord. God i krukker. Er super nem at formere (jeg har selv lavet alle planterne på billedet). Og bladene kan endda spises.

Det er en sukkulent, som lagrer vand i de tykke blade. Derfor kan man flytte den på alle tider af året. Af samme årsag holder den rigtig længe i buketter.

Formering: Lav en buket og sæt den i en vase i ca. 2 uger. Stænglerne laver rødder og er lige til at plante. Alternativt kan man bare tage et blad og stikke i fugtig jord. Det slår rod og bliver hurtigt til en plante med blomster. Naturen er fileme utrolig.

Iben

Written by

39   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Ugens plante: Viol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *