Bærmispel

Ugens plante: Bærmispel

Bæmispel er ugens plante, fordi den bare er for nice

Vi har plantet tre bærmispler i haven. To træer og en flerstammet busk eller træ (vi må se hvad det liver til). De står allesammen tæt på huset, så vi kan se dem indefra, for de er så fine hele året rundt.

Bærmispler er stærkt undervurderet synes jeg. Jeg kendte dem ikke før vi selv skulle anlægge have, men de er altså en keeper. Om foråret er bladene røde, og der kommer de fineste hvide blomster. Bladene skifter efterhånden farve til grøn, og om efteråret er der smæk på høstfarverne (swipe for flere årstider).

Træet eller busken bliver 4-6 meter højst og 2-3 meter bred. “Canadensis” som også kaldes “lamakii” er den der er “almindelig bærmispel”. “Robin hill” får en bredere krone, mens “Ballerina” ikke er så bred og har en mere slank krone. De fås både enkelt og flerstammet, og man kan også bruge bærmispel som hæk. De kan stå i både sol og halvskygge, og kræver ikke nogen særlig jordbund.

Bærmispler er fuglevenlige, og får sorte bær i løbet af sommeren. Vi har en lidt tynd Ballerina stående i forhaven, og det er åbenbart så fristende, at store tykke duer sætter sig, så grenene ligefrem knækker! Det var ikke lige duer jeg havde håbet at tiltrække. Heldigvis er musvitterne også på pletten, og den lille rødhals der boede her hele vinteren sad der også tit.

Hvis du mangler et mellemstort træ, eller en stor busk, så er en bærmispel altså værd at overveje, og vil glæde dig hele året rundt.

 

- Lea

Written by

35   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Ugens plante: Viol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *