Ugens plante: Løgkarse
Det var svært at vælge, hvilken der skulle være ugens plante denne uge.
Kirsebærtræet blomstrer så fint, nabolagets magnolietræer står utroligt smukt, tulipanerne myldrer frem og akelejerne er på spring.
Og så faldt valget på løgkarse. Ukrudt vil nogle mene. Mange af jer genkender den sikkert fra grøftekanter og langs hække.
Prøv at høre, hvordan en plante kan falde fra tinderne som medicinplante til at blive udskældt ukrudt og lave come back som gourmetplante.
Planteverdenens comback kid
Løgkarse blev før i tiden betragtet som vigtig medicinplante, der kunne helbrede alt lige fra kløe til kolik.
Senere fik den status af ukrudt, fordi den kan sprede sig voldsomt, hvis der ikke er noget der konkurrerer med den om plads og lys.
Nu er den måske på vej tilbage til fordums storhed som spiselig plante med nyt nordisk køkken, og hvad har vi.
Den smager som navnet afslører hen ad løg. Prøv at lave kryddersmør med den og put det i en bagt kartoffel. Mums.
Og så er løgkarse ikke at forglemme værtsplante for aurorasommerfuglen og fyldt med nektar, som andre insekter nyder godt af.
Så giv løgkarsen en chance, hvis du er ude med lugejernet. Man kan lade den stå og fjerne blomsten, inden den danner frø, hvis man vil undgå, at den spreder sig. Den er to-årig, og blomsten kommer først andet år.

Iben