Ugens plante: Kertepileurt

Nu begynder de sentblomstrende stauder at folde sig ud. Jeg havde næsten glemt mine kertepileurt (persicaria), som jeg plantede sidste år, men pludselig stod de der med deres smukke røde blomster og gjorde opmærksom på sig selv. Kertepileurt er derfor ugens plante.

Jeg er helt vild med den røde farve. Det passer så godt til disse skønne sensommerdage. Den blomstrer til engang i oktober.

Kertepileurt har heldigvis intet med japansk pileurt at gøre. Det er derimod en skøn staude. Den trives i halvskygge, passer sig selv fuldstændig, er god til snit og insekterne elsker den. Og så kan den hamle op med diverse andre planter og klarer sig fint i midten eller bagerst i staudebedet.

Jeg har sat den sammen med sankthansurt. Jeg kan godt lide, at planterne er samme nuancer men forskellige former.

 

Iben

Written by

45   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Ugens plante: Viol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *