Hvid høstanemone

Ugens plante: Hvid høstanemone “Honorine Jobert”

Den hvide høstanemone “honorine jobert” er så delikat og fin, og velsigner haven med sine lysende blomster lang tid endnu.

De almindelige høstanemoner var ugens plante for lidt tid siden, men den hvide fortjener også lidt opmærksomhed, og den er måske en smule overset. Der findes ret mange forskellige høstanemoner, også blandt de lyserøde af slagsen, så hvis man skal have plantet nogle høstanemoner, kan det være godt lige at tjekke de forskellige sorter ud, så man får dem man bedst kan lide:-)

Vækstbetingelserne for "Honorine Jobert" er de samme som for de "almindelige høstanemoner". Optimalt set halvskygge, men de kan også trives i sol. Jorden skal helst holde lidt på fugten, men den er generelt nøjsom, og vil trives mange steder.
Den hvide, skulle være mindre aggressiv end de almindelige ift. hvor let den spreder sig. Det skulle altså være lidt nemmere at styre den hvide, men jeg ved endnu ikke om det passer, for mine er kun 1-2 år gamle. Jeg håber nu de spreder sig, for jeg kan nærmest ikke få nok af dem.
De har været lidt sløve i optrækket i år, og jeg tror de har haft det lidt for tørt, men de kommer nu, og der er masser af knopper som også er virkelig fine at se på.

Jeg har dem stående med prydgræsserne staudehirse (heavy metal) og koreansk havesandrør, blandet med storkenæb Rozanne og almindelige høstanemoner königin Charlotte.

Hvis du mangler en sentblomstrende staude i hvid, så kan jeg varmt anbefale honorine jobert.

 

- Lea

Written by

35   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Ugens plante: Viol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *