Geranium

Ugens plante: Geranium Rozanne

Der findes helt utroligt mange forskellige slags storkenæb, eller geranium som de hedder. Jeg har 6 forskellige i haven tror jeg, men der findes flere hundrede forskellige. Nu kender jeg jo slet slet ikke dem alle, men min favorit so far er den der hedder Rozanne, som er ugens plante.

Blomster hele sæsonen

Rozanne er blå-lilla og har en lys midte, hvor der går rødlige sporer ud på kronbladende. Den er meget gavmild med blomsterne og blomstrer fra juni til november eller endnu længere (!). Det er virkelig dejligt med en plante, som har så lang en blomstring, både for mig og for insekterne som summer i den hele dagen.

Jeg har Rozanne i to af vores bede. I bedet ved vores sydterrasse står den sammen med forskellige prydgræsser og høstanemoner. Det er virkelig en fin kombi, og den kravler lidt op ad græsserne. Ved vores vestterrasse står den sammen med lodden løvefod, pæoner og pibeved, og det er også en rigtig fin kombi med det blå-lilla, lime og hvide. Der er smæk på solen ved sydterrassen, og lidt mindre smæk på ved vestterrassen, men den klarer sig rigtig godt begge steder og er virkelig nøjsom og nem.

God til bunddække og nem at dele

Rozanne vokser frem hvert forår, og visner ned om vinteren. Den lægger sig oven på jorden, og klatre lidt op i de planter den står sammen med. Den dækker jorden rigtig godt, og den kan fylde ret meget i bredden. Hos mig fylder stilkene den vokser fra ca. 10 cm. i diameter, mens én plante dækker jorden ca. 60 cm. i diameter. Man skal derfor ikke plante dem alt for tæt, men selvfølgelig tæt nok til at dække jorden, hvis det er det der er formålet:-) Jeg tror der er ca. 50 cm. mellem mine. Der hvor den er højest er den vel ca. 40 cm. Mine planter er kun ét år gamle, så måske de fylder endnu mere om et par år.

Den er nem at dele, så du kan hurtigt få flere. Jeg delte nogen i efteråret og var bange for, at jeg havde smadret dem helt, fordi jeg virkelig skulle jorde til med spaden, for at få rodklumpen over. Men de er allesammen kommet i år, og endda med stor vækst, så det kunne den godt tåle (pyha;-)).

Hvis du mangler en nem bunddækkende plante der blomstrer længe, så er Rozanne sagen.

Geranium
Geranium
Geranium
Her kommer stilkene op ad jorden. Ca. 10 cm. i diameter
Geranium
Så meget fylder én plante. Ca. 60 cm. i diameter

Lea

Written by

35   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *