Drejeblomst

Ugens plante: Drejeblomst

Drejeblomsten har jeg lært at kende ved et tilfælde. Da vi plantede vores regnbed til for lidt over 3 år siden, vidste jeg nærmest ingenting om stauder, haveanlæg, bedplaner og den slags. Vi købte en masse forskellige stauder ud fra en liste med regnbeds-egnede planter som vi havde fundet hos haveselskabet. Jeg var ikke så kritisk, og havde egentlig ikke rigtig en plan over det kæmpe bed. Vi købte virkelig mange stauder, for regnbedet er vel 20 m2 stort, og drejeblomsten kom med i den omgang.

Drejeblomsten har vist sig at være et dejligt bekendtskab. Den er nem, nøjsom, og så blomstre den sent, dvs. fra nu og ind i efteråret. Bladende på den sort jeg har “crown of snow” er ret lyse, og det giver et fint farvespil sammen med de andre mere skovgrønne stauder. Den spreder sig med sideskud, men den er nem at styre, og så er den nem at dele, hvilket for denne staude er bedst at gøre om foråret. Den kan lide en fugtighedsbevarende jord, så det passer godt til vores lerede jord. Selvom der blandet grus i jorden i regnbedet for at bedre drænet, så trives den rigtig godt i kanten af bedet, hvor der måske er knap så meget grus som inde midt i bedet. Den skal have sol, eller halvskygge, og den bliver ca. 50-70 cm. høj. Der findes mange farver i den lyslilla/lyserød skala. Bierne kan også godt lide den, så det er endnu et plus ved denne fine staude.

Drejeblomster kan købes mange steder, så mangler du en sentblomstrende staude til dit bed, kan det være, at en drejeblomst er sagen.

Drejeblomst
Drejeblomst

Written by

35   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.