Asters

Ugens plante: Asters “Little carlow”

Sikke en gudeskøn staude. Den lyser op blandt de gyldne efterårsfarver og holder liv i regnbedet med de flotteste, fineste pastelblå blomster.

Jeg har ikke altid været fan af asters. Måske fordi at de asters jeg før har mødt, har været nogle lidt små, kedelige starutter i en udtørret krukke, og ikke et frodigt hav af blå blomster i et flot staudebed.

Der findes vildt mange forskellige asters, og nu hvor jeg har lært dem lidt bedre at kende, er jeg blevet overbevist om deres fortræffeligheder. Men det er min søde mand der skal have æren for min nye overbevisning, for det er ham, der har smuglet asters ind i regnbedet, som ellers har været mit domæne. Og nu står de der og strutter med deres fine blå farve. Så kan man da ikke være andet end solgt.

Dem vi har hedder “little carlow”. Den bliver op til en meter, kan vokse i det meste, og har fine grønne blade fra bund til top. Den blomstrer sent, her i september og oktober hvilket er perfekt, når mange andre stauder er ved at være færdige. De er ikke kommet helt ud af knopperne endnu, så de næste uger forventer jeg endnu mere blåt i bedet. Det særligt fine ved denne asters er, at blomstermidten starter med at være gul, for så at skifte til rød. Desuden synes jeg at knopperne er virkelig fine i sig selv, så den er også smuk før den blomstrer.

Asters
Asters

- Lea

Written by

35   Posts

Follow Me :

Hvis du vil læse mere...

Ugens plante: Viol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *