Stjerneskærm

Lidt om størrelsen på et bed

Jeg har efterhånden lært det tror jeg. Lad værre med at lave for små bede!

Jeg har bede langs vores to terrasser “sydterrassen” og “vestterrassen”. De er begge blevet udvidet flere gange, fordi de simpelthen bliver for klejne. Især når terrassen er lidt stor i det, kommer det hurtigt til at se lidt miniature-agtigt ud.

Bed udvidelse

Her i efteråret er det bedet mod vest, der er blevet større. Det manglede volumen og plads til græsser. Så det har det fået:

  • Bedet er blevet bredere og længere, så der er plads til stauder på begge sider af de jasminbuske og den bærmispel, der står i midten.
  • Flere pæoner, så de også står på “bagsiden” af bedet ud mod haven.
  • Nye græsser så bedet får struktur og højde, der holder vinteren igennem. Prydgræsser er geniale til at skabe et spændende bed hele året, for mange græssers aks står hele vinteren, hvis du altså lader være med at klippe dem. Jeg har plantet panicum virgatum “dallas blues” fra ny og panicum virgatum “heavy metal” som vi har delt fra andre steder i haven.
  • Der er fyldt ud med hvide stjerneskærm og pimpinella major rosea, en rosa skærmplante som jeg tror bliver så god i det bed. Der manglede blomstring senere i sæsonen, og det kommer de to nye stauder til at klare.
  • Desuden er der blevet delt nogle storkenæb rozanne og lodden løvefod, som allerede stod i bedet, for at fylde huller ud og dække jorden.
  • Der er lagt tulipan- og perlehyacintløg, i den nye del af bedet, så de er spredt i hele bedet.
  • Som kæmpe bonus dukkede der en skov af akelejeskud op under stornæbene. Fandme fint altså.

Jeg plantede de nye stauder i september, og har så gået og ventet på løvfald og afblomstring, så jeg kunne få delt bunddækkestauderne, og dækket den bare jord med blade. Da vores nybyggerhave ikke leverer blade i de mængder vi skal bruge, har min mand hente flere sække blade fra en parkeringsplads i skoven. Så nu skal jeg love for, at her er blade. De er rigtig gode til jorddække og bliver guf for de regnorme hjælper os med at få bedre jord i haven.

- Lea

Bed
In the making
Bed med jorddække
Det færdige bed med jorddække

Written by

35   Posts

Follow Me :

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *